Capitalization and Punctuation: SSC 2024

Capitalization and Punctuation

SSC 2024

1. Use capitals and punctuation marks where necessary in the following text.

why are you going to barishal said father i want to buy some important books said saad do you need money yes father dont go alone as time is not going well

Answer: “Why are you going to Barishal?” said father. “I want to buy some important books,” said Saad. “Do you need money?” “Yes, father.” “Don’t go alone as time is not going well.”

2. Use capitals and punctuation marks where necessary in the following text.

would you please tell me one reason of air pollution yes the smoke from our household activities vehicles factories ete is mainly causing air pollution

Answer: “Would you please tell me one reason of air pollution?” “Yes, the smoke from our household activities, vehicles, factories etc. is mainly causing air pollution.”

3. Use capitals and punctuation marks where necessary in the following text.

arent you going to have any said I no i never eat asparagus I know there are people who dont like them the fact is that you ruin your palate by all the meat you eat she said

Answer: “Aren’t you going to have any?” said I. “No, I never eat asparagus.” “I know there are people who don’t like them. The fact is that you ruin your palate by all the meat you eat,” she said.

4. Use capitals and punctuation marks where necessary in the following text.

hello old lady what are you doing said the princess i am spinning a yarn around the spindle replied the old woman

Answer: “Hello, old lady, what are you doing?” said the Princess. “I am spinning a yarn around the spindle.” replied the old woman.

5. Use capitals and punctuation marks where necessary in the following text.

my dear mother your letter is just to hand it seems to me that you are anxious for me but you need not think about me

Answer: My dear Mother, your letter is just to hand. It seems to me that you are anxious for me, but you need not think about me.

6. Use capitals and punctuation marks where necessary in the following text.

is there anybody here who has ever crossed a river by a boat is have teacher i clearly remember what happened in that journey said jamal

Answer: “Is there anybody here who has ever crossed a river by a boat?” “I have, teacher. I clearly remember what happened in that journey,” said Jamal.

7. Use capitals and punctuation marks where necessary in the following text.

how is your father bilkis said mr rahman he is very well thank you bilkis replied i am glad to here that he is in good health said mr rahman

Answer: “How is your father, Bilkis?” said Mr. Rahman. “He is very well. Thank you.” Bilkis replied. “I am glad to hear that he is in good health,” said Mr. Rahman.

8. Use capitals and punctuation marks where necessary in the following text.

the teacher said to the girl do you think that honesty is the best policy yes sir i think so said the girl then learn to be hones from your childhood thank you sir said the girl may allah bless you said the teacher.

Answer: The teacher said to the girl. “Do you think that honesty is the best policy?” “Yes, sir, I think so.” said the girl. “Then learn to be honest from your childhood.” “Thank you, sir.” said the girl. “May Allah bless you.” said the teacher.

9. Use capitals and punctuation marks where necessary in the following text.

do not worry about a few mistakes said the teacher you can learn a lot through your mistakes do we learn from our mistakes asked the boy.

Answer: “Do not worry about a few mistakes,” said the teacher. “You can learn a lot through your mistakes.” “Do we learn from our mistakes?” asked the boy.

10. Use capitals and punctuation marks where necessary in the following text.

have you heard the name of alexander asked mr ahmed no sir razu replied how strange It is said he will you tell me about alexander please well he was the great king of mecedonia

Answer: “Have you heard the name of Alexander?” asked Mr. Ahmed. “No, sir,” Raju replied. “How strange it is!” said he. “Will you tell me about Alexander, please?” “Well, he was the great king of Macedonia.”

11. Use capitals and punctuation marks where necessary in the following text.

stop you are eating all our bread shouted the two rats i am doing my best but I have told you that its difficult said the monkey give us that little Piece said the rats this is My piece havent i laboured a lot for you replied the Monkey how foolish we are believing you said the two rats

Answer: “Stop! You are eating all our bread,” shouted the two rats. “I am doing my best. but I have told you that it’s difficult,” said the monkey. “Give us that little piece,” said the rats. “This is my piece. Haven’t I laboured a lot for you?” replied the monkey. “How foolish we are believing you!” said the two rats.

13. Use capitals and punctuation marks where necessary in the following text.

zaman can you tell me what i am teaching the teacher asked i m sorry sir i can’t follow replied zaman you can’t because you are not attentive the teacher said

Answer: “Zaman, can you tell me what I am teaching?” the teacher asked. “I’m sorry, sir, I can’t follow,” replied Zaman. “You can’t because you are not attentive,” the teacher said.

1,560 Views
Leave A Reply

Your email address will not be published.